Borgvast | Afgerond: Noorderboulevard Rotterdam

Afgerond: Noorderboulevard Rotterdam

De wijk Het Oude Noorden is ontstaan in de laatste vier decennia van de 19e eeuw als echte middenstandswijk met veel bedrijfjes, cafés en winkels. De gevangenis met omliggende straten maakten een belangrijk deel uit van deze wijk. De Zwart Janstraat was een belangrijke verkeersader in deze wijk met ruime en brede straten.

In de jaren 70 van de 20e eeuw werden veel stadsvernieuwingen doorgevoerd in de wijk, waaronder betere verkeersaders om de stad beter bereikbaar te maken en daarnaast vele nieuwe woningprojecten. De samenstelling van de bevolkingen is de laatste 30 jaar ook steeds meer divers geworden.

Tot ver in de jaren negentig was de Zwart Janstraat een populaire winkelstraat, waar men graag kwam winkelen. Het winkelbestand bestond ook toen uit enkele landelijke ketens, maar voornamelijk lokale detailhandel.

In de tot Noorderboulevard omgedoopte Zwart Janstraat en Noordermolenstraat is in de loop der jaren helaas steeds meer leegstand ontstaan. Middels een frisse aanpak willen we samen met alle betrokkenen dit stoppen en deze boulevard weer nadrukkelijker op de kaart van Rotterdam zetten.

De werkgroep “Noorderboulevard in de 21e eeuw” bestaande uit vertegenwoordigers van Rabobank, Gemeente Rotterdam, Heston en Borgvast stelt zich ten doel om de Noorderboulevard als woon-werk-winkel gebied te ontwikkelen tot een veilige dynamische winkelstraat die zich kenmerkt door een sterke branchering met een goede gewogen mix van landelijke winkelketens en authentieke lokale winkels.